MASTARMATUR

Stadsplanering handlar om att se hela stadsmiljön som helhet. Staden ska vara tillmötesgående och funktionell för stadens invånare och besökare. Det bör vara så enkelt som möjligt att få tillgång till staden i form av vägar och cykelvägar. Och stadsmiljön måste vara genomtänkt med bord och bänkar till rätt platser.
Stadmiljöns belysning spelar en stor roll. Ljus kan skapa trygghet och att lyfta fram byggnader, monument eller bestämd arkitektur. Gatbelysning lyser upp stadsbilden och skapar trygghet för medborgarna. Rätt belysning kan säkerställa rätt vägval och i synnerhet för medborgare som rör sig i staden, vare sig fotgängare, cyklister eller med bil

FÖRDELAR MED MASTARMATUR

Ljuset sprids längre ut när det kommer upp i höjd, och därigenom uppnår större utbud av ljuskällan. Rader av mast lampor kan vara en vacker del av staden och visa vägen, och dela upp de olika stadsmiljöerna.

MAST lampor från VEKSØ

Med ljus från VEKSØ kan man med intelligent design bygga in ljuset så att det kan styras automatiskt. Ett exempel är den vackra skulpturala OUTFIT L905 från Anne Quist Design Office, som har byggt teknik för intelligent och energibesparande belysningsstyrning Den levereras med en 1-3 armar för en symmetrisk eller asymmetrisk design. Detta kan få en ljus som passar exakt för miljön och funktion.
COVER L701 är modern och tidlös design och gör en vacker figur i stadsbilden. Den vackra Quintus L500 från C.F. Moller Design är en enkel och elegant mast lampa som passar i både ny arkitektur och historiska kloster. Och skulpturala PIN L304 från A Paart Design är vacker i sitt enkla uttryck och samtidigt en funktionell lampa som passar i de flesta utrymmen.