Pollare med ljus

Pollare fungerar som tillträdesreglering i förhållande till bilister och cyklister i stadsmiljön. Förutom att ha en lugnande påverkan på trafiken, bidrar de också till att betona stadsmiljön och arkitekturen och blir därmed ett vackert inslag i stadsbilden.
Pollare med ljus från VEKSØ hjälper till att lysa upp området och små fyrar visar vägen eller avgränsar klart ett område. De är en naturlig och vacker gräns av torg, parker och offentliga byggnader eller privata företag.

DESIGN av pollare

Vårt breda utbud av olika design säkerställer att det finns en pollare till all arkitektur och både till det senaste och de historiska delarna av staden. Vi har vackra arkitektritade pollare i modern skandinavisk design och mer traditionella pollare för att passa äldre kvarter. De flesta modellerna är pulverlackerade för att skapa ett uttryck som matchar en viss arkitektur eller en specifik plats i staden.
Pollarna från VEKSØ är tillverkade av mycket slitstarkt material, såsom galvaniserat stål. Vår modell FYR L 209 är gjord av gjutjärn och används på platser där det finns ett behov av extra hållbarhet. Den vackra ADDO L96 i skandinavisk design är skulptural i sig och skapar dekorativt en atmosfär av ljus vid byggnader eller offentliga platser. Genom att kombinera pollare med och utan ljus får det en spännande och vacker effekt i stadsmiljön.

Pollare med ljus VISAR VÄGEN

Pollare på stadens parker och torg kan verka som en naturlig och integrerad avskärmning av området, liksom att lägga till ett extra element till området i form av lampor eller reflektorer i pollare. Pollare kan också skapa säkerhet i staden när de avgränser bilar och andra större fordon. Läs mer om vårt sortiment av pollare utan ljus under Stadsmiljö - Pollare och hinder.
Vid skolor kan pollare och cykel bommar hjälpa till att visa barn och förare var man ska gå. Pollare på skolområdet kan vara en gräns som avgränsar mot vägar. Det ger en extra säkerhet och hjälper till att dela skolans område i zoner för fotgängare, cyklister och bilister.