CENTRALSTATIONEN TRELLEBORG

TRELLEBORG KOMMUN

1971 var det år som beslut togs i att persontrafiken på Trelleborgsbanan skulle läggas ner. Anledningen då var att man såg att godstrafiken ökade sina transporter på tågsträckan vilket resulterade i att persontrafiken fick stå åt sidan för leveranser av godstrafiken skulle ske i en alltmer snabbare takt.
Men nu 2015 . 45 år senare så skrivs alltså ny historia.
Pågatågen och Skånetrafiken på Trelleborgsbanan börjar att trafikera sträckan igen med persontrafik
Den 12 december 2015 var det invigning av Trelleborgsbanan och dagen efter den 13 december 2015 var det alltså återigen dags. Efter 45 års uppehåll för persontrafik var det nu äntligen dags att trafikera sträckan igen
Trelleborgsborna och de boende längs med sträckan Östra Grevie och Västra Ingelstad är mycket nöjda med satsingen som gjorts mellan kommunerna Trelleborg och Vellinge kommun.

Veksö AB kan stoltsera med att ha deltagit som leverantör i detta projektet. Tillsammans med NCC och Trafikverket så var det Veksö AB som vann möjligheten att sälja och montera de fina cykeltak, eller såsom i projektet kallades ”cykelstallarna”. Dessa tak står monterade strax norr om den gamla centralstationsbyggnaden. För den som tittar extra noga, så har varje gavel på dessa cykelstallar designats till samma utseende som de fönster som är monterade i själva stationsbyggnaden. Veksö AB är stolta att få vara del i samhällsutvecklingen, där vi återigen visat prov på yrkesskicklighet och där vi stått upp för de krav som fanns att ta hänsyn till inom projektet.