MARIEHOLM STATION

SKÅNETRAFIKEN

Byggherre:
Skånetrafiken

Designer:
VEKSÖ AB

Produkter:
Specialdesignade väderskydd till tågstationer

Så fick Skånetrafiken ett nytt och modernt utseende.

VEKSÖ har, i tätt samarbete med Skånetrafiken, optimerat deras väderskydd så att de nu har fått en ny design med många smarta funktioner. Det täta samarbetet mellan kund och VEKSÖ har resulterat i att deras väderskydd har fått ett utseende som följer med tiden. Det nya väderskyddet är bl.a. utrustat med värme, inbyggda högtalare, inbyggd LED-belysning, infotainmentsystem med 4 st. bildskärmar, biljettautomat, automatiska dörrar och USB-uttag för att ladda mobiltelefonen.

"I Marieholm har Skånetrafiken och Veksö tagit väderskydden till en nästa nivå vilket innebär en hög standard med modern design, ökad komfort och förenklingar för drift och underhåll. Väderskyddet tar höjd för integration av ny teknik som kan eftermonteras och integreras i taket allt eftersom behoven uppstår. Det känns mer som en väntsal i miniformat än ett väderskydd. Ett bra samarbete mellan leverantör och beställare är viktigt i allt arbete och det har i detta fall gett ett fint resultat."(Samuel Sjödin, Projektledare, Skånetrafiken)

Flerårigt ramavtal till 250 000 passagerare
VEKSÖ och Skånetrafiken har ett flerårigt ramavtal för leverans av väderskydd till hållplatser för tåg, buss och spårvagn. Som moderna mini-väntrum med värme och wifi är väderskydden en viktig del av Skånetrafikens vision att leverera ”kollektivtrafik i världsklass”. VEKSÖ har valts som leverantör för att vi kan leverera i alla delar av processen, från design och konstruktion till produktion och montering. Skånetrafiken har dagligen 250 000 passagerare.

Se även VEKSÖ:s leveranser till Sjukhuset Station, Lund och Gamla Torg Hållplats, Hörby.