LOCKT - LÅSBYGEL TO NOAH OCH NOLI CYCLE STATIONS

LARS VEJEN

Cykelstölder är tyvärr allt för vanligt, särskilt i städerna. På årsbasis sker över 66.300 cykelstölder i Sverige (statistik från 2015). Cykeltjuvarna är ofta så smarta att de tar cykeln och låter framhjulet sitta kvar i cykelstället. Det beslutade vi oss på VEKSØ för att göra någonting åt.


Med utgångspunkt från vårt cykelställ NOAH, som är ett av de mest använda cykelställen i Sverige, har arkitekt Lars Vejen utformat produkten LOCKT för VEKSØ. Genom att inspireras av NOAHS design, som är känd för sin cirkulära form, har han skapat en låsbygel som enkelt kan monteras på befintliga cykelställ.


Höjden och positionen för LOCKT gör så att cykelägaren kan låsa fast cykelramen och inte bara framhjulet. LOCKT monteras mellan två cykelplatser, och kan därför användas av två cyklar samtidigt.

LOCKT finns i galvaniserat eller pulverlackerat stål, där ett stort antal färger finns att välja på.

Längst upp sitter ett stag, som delvis ger stabilitet till låsbygeln men också säkerställer att cykellåset inte glider ner, och därmed alltid är lätt att komma åt. Staget har en symbol av ett hänglås utfräst, som på ett enkelt sätt visar stagets syfte. Symbolen kan varieras efter behov och önskar man t.ex. att få stadsvapnet eller liknande utfräst, så går det bra.


Designmässigt är LOCKT en förlängning av NOAH och smälter därför på ett vackert och estetiskt vis in i det befintliga cykelstället. Funktionaliteten och formen av en cirkel som är vriden i 90 grader, säkerställer att cykelstället och låsbygeln uppfattas som en enhet designmässigt.

SPECIFIKATIONER:

Låsebygel
Ø16 mm
Varmgalvaniserat stål, kan dessutom pulverlackeras. Mekanisk påverkan på pulverlackering kan förorsaka avskavning.
Standardfärger, se produktinformation.

Avsedd för
Montering på NOAH eller NOLI cykelställ för att möjliggöra låsning av cykelns
ram, vilket skyddar cykeln så bra som möjligt mot stöld.

Montering
LOCKT monteras mellan två cykelplatser. Ett cykelställ med 5 platser vill således ha plats för 4 LOCKT låsbyglar, 6 platser får 5 LOCKT låsbyglar. Ett cykelställ med 10 platser får 8 LLOCKT låsbyglar och ett 12 platsers cykelställ rymmer 10 LOCKT låsbyglar.

Option
Låsbygeln svetsas fast på de två horisontella ramarna. De kan också köpas som ett tillbehör och monteras med bultar på ett befintligt NOAH eller NOLI cykelställ.

Design
Lars Vejen

.