AROS CYKELTAK

BYARKITEKTUR, AARHUS KOMMUNE

Cykelparkering är ett viktigt element i utveckling av stadsmiljön. Aros cykeltak är en del i en produktserie designat och producerat speciellt till cyklister. Det är ett stilfullt och funktionellt bidrag till den välgenomtänkta stadsplaneringen där hållbar transport prioriteras.


Arostaket är öppet och transparent vilket underlättar att integrera det i stadsmiljön. Fokus ligger på enkelhet i formspråket utan störande element där takstolarnas elegans leder tankarna till flygplansvingar - enkla och luftiga, nästan svävande i luften.

Arostaket är uppbyggt i moduler så att du med lätthet kan säkra en lösning där kapaciteten matchar behovet. Det kan pulverlackeras för att ges sitt platsunika uttryck.

Materialen är av Veksös vanliga höga kvalitet. De galvaniserade ytorna gör taket motståndskraftigt mot väder och vind, vilket ger skydd för cyklar och cyklister många år framöver.

Som en extra bonus för cyklister finns möjligheten att integrera belysning i taket. Aros är förberedd för montering av LED spottar med låg effekt som kan drivas med solceller. LED spottarna är elegant integrerade i den tunna horisontella stödbalken .


Serien ger en vacker samstämmighet i stadens cykelanläggningar. Utöver taken finns det i Aros serien: Aros manuell pump, Aros kompressor pump, Aros lutande ställ - kort, Aros lutande ställ - långt, Aros fotstöd, Aros papperskog

SPECIFIKATIONER:

Pelare/takåsrör 250 x 50 mm
Takbalk 10 mm
Varmgalvaniserat stål, kan dessutom pulverlackeras.
Standardfärger, se produktinformationen.

Tak
10 mm klar akrylskiva

Moduluppbyggt
Kan kompletteras med flera sektioner.

Tillval
Kan levereras med inbyggd LED-belysning i bärande takås.
Kan levereras med 10 mm laminerat glas.

Montering
Fastgjutning/bultfastsättning mot förgjutet fundament.

Beställningsdata, Aros
Aros cykeltak: Enkelsidig

.