Klängväxtstativ

Träd och gröna växter ger liv åt stadsmiljön och förskönar stadens gator och torg. Ett sätt att få gröna oaser i stadsmiljön är att använda klängväxtstativ. Klängväxtstativen som tillåter växter att slingra sig uppåt. Klängväxtstativen från VEKSØ finns i flera utföranden, som alla låter växterna att spela huvudrollen, så de blir en del av stadens vackra möblering.

Grön stad med klängväxtstativ

Klängväxtstativ kan bidra till att avgränsa de olika stadsrummen och sätta en naturlig och grön gräns, till exempel längs med en gågata. Tillsammans med träd och andra växter skapar de det gröna livet i staden.

Klängväxtstativ kan användas överallt där det inte är möjligt att plantera träd och erbjuder vackra gröna rader som förskönar stadsrummet. Det är ett sätt att få gröna växter att växa på höjden utan att plantera träd. På detta sätt kan man enkelt skapa gröna oaser runt staden, även på platser där det inte finns så mycket utrymme. Det bidrar till att skapa en intressant, vacker och inbjudande miljö för stadens invånare och besökare.

Grön gatumöblering

Klängväxtstativen från VEKSØ är en skulptural vertikal plantering som ger växter luft och det bidrar till att växten frodas. Den vackra anordningen upptar inte mycket utrymme i stadsmiljö och finns i flera storlekar och utföranden som kompletterar andra gatumöbler.

Klängväxtstativen från VEKSØ är mycket slitstarka och tål väder och vind. De är gjorda av galvaniserat stål. Som alltid kan produkterna vara pulverlackerade vid behov för att uppnå ett växtstativ som passar perfekt in i omgivningen och arkitekturen i stadsrummet. Gallren får en vacker patina över tid.